Fa 5 anys, l’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) va proclamar l’11 de febrer “Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta a la Ciència”, amb l’objectiu d’aconseguir una major participació i progrés de les dones i les piquetes en este àmbit. Des de llavors són moltes les iniciatives que organitzen activitats d’educació i sensibilització pública.
Una d’aquestes és la Jornada de Dones i Neurociència que enguany en la seua III edició se celebrarà de manera col·laborativa entre la Universitat de València i la Universitat Jaume I i coordinada per la Sociedad Española de Neurociencia (SENC). El nostre objectiu és el de donar a conèixer dones de tots els nivells de la carrera neurocientífica per crear referents a les xiquetes i joves, així com divulgar el treball que estes realitzen per tal d’apropar la neurociència i crear un interès per aquest camp científic.
Per això, el programa d’enguany comença amb la jornada de MATÍ “Neurociència per a tothom”, formada per xerrades divulgatives dirigidas al públic general I universitari, les quals tindran lloc a les dues seus organitzadores.
Per una banda, a la Universitat de València coneixerem un poc més del mon de l’addicció a drogues, la formación de noves neurones, la transcripció genètica en el tàlem i de les cèl·lules mare. Temes d’allò més interessants que descobrireu si us apropeu al Saló de Graus de la Facultat de Farmàcia al Campus de Burjassot.
Si, pel contrari, us passeu per la Facultat de Ciències de la Salut, a la Universitat Jaume I de Castellò, podreu ampliar els vostres coneixements sobre el comportament de les mares, la malaltia d’Alheimer, els efectes del dolor sobre la motivació, i la relació entre emoció, salut I gènere. Aquesta sessió de cerrados s’emmarca dins de les activitats que organitza l’Escola de Doctorat de la Universitat Jaume I també amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència. Pots consultar la resta de la programació ací.
Per la VESPRADA, a l’aulari VI de la Universitat de València tenim prevista una activitat molt participativa dirigida a alumnes de 3er i 4t de l’ESO i de batxiller, així com a totes i tots els que tingau interés en l’univers neurocientífic. Al nostre “Neurotrivial”, tindreu l’oportunitat de participar com a representants del vostre institut i guanyar un magnífic neuropremi. La clau? Estar molt atent a les microxerrades que ens oferiran algunes de les nostres neurocientífiques i aconseguir el major nombre de respostes correctes en el menor temps possible. T’apuntes? Pots fer-ho ací.